staartdelingen werkblad | Gratis werkbladen maken en printen

Print hier makkelijk en snel werkbladen met antwoorden om moeilijke of makkelijke staartdelingen te oefenen.
Dat bepaal je helemaal zelf. Het gaat om staartdelingen in de nieuwe stijl.
Het is geschikt voor kinderen in groep 6, groep 7 en groep 8. Of voor andere liefhebbers natuurlijk.
Ook kan je kiezen voor staartdelingen met rest en delingen zonder rest.naam van het werkblad
deling met rest
delen door minimaal
delen door maximaal
uitkomst is groter dan...
uitkomst is kleiner dan...
klik hier om terug te gaan naar Studiewijs.nl


staartdeling oefenen werkblad

Het maken van een staartdeling vraagt om veel oefening. Het is een combintie van verschillende bewerkingen. Met de werkbladen van studiewijs heb je een onuitputtelijke bron van oefenmateriaal om zo vaak te oefenen als je maar wil.

staartdeling nieuwe stijl werkblad

Staartdelingen zijn, geloof of het of niet, aan verandering onderhevig. Afhankelijk van wanneer je de basisschool hebt afgerond, heb je de nieuwe stijl staartdeling, of nog de oude manier geleerd. De nieuwe manier kun je ook wel de hapmethode noemen.

moeilijke staartdelingen

Het leuke van Studiewijs is, is dat je zelf de moeilijkheidsgraag kunt bepalen. Door de juiste waarden in te voeren, wordt de som moeilijker of makkelijker. Wanneer ik net de staartdeling heb aangeleerd in mijn klas, kies ik vaak voor een beperkt aantal delers. Dit zorgt ervoor dat je je helemaal op de strategie kunt richten.

staartdeling oefenen

Wanneer je eenmaal de strategie beheerst is het oefenen van de staartdeling nodig. Via deze website kun je zoveel oefensommen printen als je maar wilt.

staartdelingen oefenen groep 7

Doorgaans wordt de staartdeling vanaf groep 7 aangeboden. Naast het aanbieden van de juiste strategie, is het belangrijk om voldoende te oefenen in groep 7. Studiewijs kan daarbij helpen.

staartdelingen oefenen groep 8

Hoewel in groep 7 de staartdelingen voor het eerst wordt aangeboden, is het belangrijk om de staartdeling ook in groep 8 te blijven oefenen. De sommen worden in groep 8 vaak wat moeilijker. Hoewel de aanpak gelijk is, worden de getallen wat groter.